Tidningen Amelia skall skriva om allvarliga bristningar vid födsel. Linda Newnham har intervjuat drabbade kvinnor och oss om sfinkterrupturer. Allt detta kommer ut i Amelia nr 6/ 2015, i slutet av februari. Håll utkik efter detta!
Det är glädjande att allt fler kvinnor vågar "komma ut" och berätta om skadorna de har fått. Vi alla måste bli bättre på att bemöta dem!
 

Socialstyrelsen kom med alarmerande nyheter i december; frekvensen av allvarliga bristningar vid födseln ökar i Sverige.  Det finns några ljus i mörkret i Sverige, i Norrbotten och Halland där man har kunnat reducera antalet sfinkterrupturer.

 Vi är glada över alla nya följare och läsare, speciellt välkomnar vi varmt alla från gravidbloggar.se. Jättekul att många har hittat oss. Vill ni veta mer om förebyggning av ”att inte spricka hela vägen” så gå in på vår hemsida www.preventtears.se

Alla kvinnor: ställ krav på barnmorskor och doktorer! Skriv en födelseplan och tänk över hur din förlossning skall vara. Tips på vad man skall tänka på för att undvika allvarliga bristningar hittar ni på vår hemsida.