Hanna Öhman driver en av de största bloggarna i Norrbotten. Hon berättar om sitt liv som förlossningsskadad efter 22 operationer och stomi på magen! Ja, ni läste rätt, så illa kan det ibland gå när man föder barn i Sverige.

Hannas blogg innehåller traumatiska upplevelser och erfarenheter kring skadan men det lägger hon fram på ett neutralt sätt. Hon försöker medvetet att inte skrämma de gravida, de redan drabbade kvinnor hittar tröst och stöd på bloggen.

Hon bestämde redan tidigt att skadan inte skall förstöra hennes liv. Men att hitta och behålla den positiviteten har nog inte varit lätt. Hon skriver: ”Ja det är ett helvete och det förstör en stor del av våra liv. Vi får bryta ihop, gråta floder och försöka komma igen MEN vi lever och även om vi måste kämpa så har vi varandra och tillsammans kan vi prata, gråta och stötta varandra. Viktigast av allt är ju faktiskt att våra barn lever och att vi lever.”

Hanna är och har varit aktiv med att göra förlossningsskador synliga. Hon uppträder ofta i tidningar och radiosändningar för att också vi i vården skulle uppmärksamma skadorna.  Hon är en kämpe!

Bloggen hittar ni här 

”VI ÄR MÅNGA. SKRÄMMANDE MÅNGA. OCH TRAGISKT NOG BLIR VI FLER OCH FLER. DETTA ÄR VERKLIGHET, EN MÖRK VERKLIGHET OCH DET SKER I SVERIGE 2016” (Hanna Öhman)